Konsultointi on avointa vuoropuhelua

True Motion Oy:n ja Timo Salmisen IT-asiantuntemus oli Oy Grundfos Pumput AB:lle tarpeen vaiheessa, jossa yhtiö oli ostanut pumppubisneksen Sarlin Oy Ab:lta. Kaupan solmimisen jälkeen Sarlin vastasi tarvittavista tietotekniikkajärjestelmistä vuoden verran, kunnes oli aika ottaa Grundfosin standardit käyttöön.

Tietotekniikka-infra rakennettiin alusta alkaen uudelleen”, kertoo Grundfosin tietotekniikkapäällikkö Tarja Nieminen.

Kevään 2001 aikana toteutettu projekti oli määrittelytöineen, alihankkijoiden kilpailuttamisineen ja käyttöönottoineen erittäin mittava.

Kyseessä  oli todella iso hanke, joten haimme mukaan lisää asiantuntemusta. Timo Salminen oli lisäksi jo aiemmin tehnyt yhteistyötä Sarlinin kanssa”, kertoo Nieminen.

Tärkeintä oli, että tietotekniikkajärjestelmän käyttöönotto onnistui sataprosenttisesti. Järjestelmän vaihto ajoitettiin pääsiäisen pyhiin ja teimme pitkää päivää. Ennakoimattomat, eteen tulleet mutkat pystyimme ratkaisemaan avoimesti keskustellen”, kuvailee Nieminen.

Voin vielä kolmen vuoden jälkeen projektista sanoa, että tietotekniikkajärjestelmämme on erinomaisesti tehty. Sitä on ollut helppo ylläpitää ja kehittää, koska alkusuunnittelu tehtiin hyvin.

Nieminen kertoo projektin aikana itse oppineensa valtavasti.

On arvokasta saada asioista myös toisen näkemyksiä. Ulkopuolista IT-konsulttia kannattaa kokeilla. Konsultoinnista, jossa huomioidaan järjestelmien lisäksi myös käyttäjien tarpeet, voi saada vain hyötyjä.

Yhteistyö ja yhteydenpito True Motionin kanssa oli helppoa ja sitoutuminen erinomaista”, Nieminen sanoo.

Categories: Referenssit