Konsultoinnilla kustannussäästöihin

Oy Matkahuolto Ab kilpailutti syksyllä 2003 tietoliikenteen operaattoripalvelut.

Matkahuollon tietoliikennekustannukset ovat merkittävät, koska toimimme  valtakunnanlaajuisesti. Edellinen tietoliikennesopimuksemme oli monen vuoden takaa ja koimme ettemme olleet ajan tasalla hintakehityksestä”, kertoo tietohallintopäällikkö Yrjö Nykänen.

Konsultti, joka seuraa työkseen alan kehitystä, hallitsee paremmin myös sen, missä mennään teknisesti.

True Motion ja Timo Salminen olivat mukana Matkahuollon tietoliikennetarpeiden kartoituksessa ja itse sopimusneuvotteluissa. Tarjouspyynnön laatimiseen ja tarjousten vertailuun käytettiin niin ikään Salmisen asiantuntemusta.

Nykänen kertoo tiedossa olleen operaattoripalveluiden kasvaneen kilpailun, mutta samalla IT-konsultilta toivottiin näkemystä siitä, mitkä toimittajat olisivat Matkahuollon tarpeisiin realistisimmat vaihtoehdot.

Retkuun ei saa mennä eli on osattava valita sellainen toimittaja, joka aidosti pystyy toimittamaan tarvittavat palvelut”, Nykänen tähdentää.

Suurin Matkahuollon IT-konsultoinnista saama hyöty on suoraan mitattavissa rahassa. Nykäsen mukaan yhtiö on uuden sopimuksen myötä päässyt merkittäviin kustannussäästöihin.

Löysimme oikeat ratkaisut ja samalla omaa työaikaa säästyi valtavasti. Timo Salminen teki esimerkiksi erittäin jäsennellyn tarjouspyynnön ja sen mukaan saatuja tarjouksia oli helppo vertailla.

Categories: Referenssit