Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Referenssit

Case – Tokmanni Oy:n uusi kokonaisjärjestelmä

True Motion on toiminut konsulttina Suomen suurimman halpakauppaketju Tokmanni Oy:n järjestelmähankkeessa. Konsultoinnin yhteydessä kartoitettiin Tokmannin uudet toimintamallit ja valittiin uusi kokonaisjärjestelmän toimittaja.

True Motion konsultoi myös Tokmannin EDI-, DW ja taloushallinnon järjestelmien kehitystä ja on siten tukenut Tokmannin uuden keskitetyn toimintamallin luomista, joka tähtäsi uuden Mäntsälän keskusvaraston käyttöottoon.

Mäntsälän logistiikkakeskus »

Lisää Tokmannin kehityssuunnitelmista:
From a local player to a nationwide leader in discount retail


 

Case - Helsinki Living Lab

Tekesin ja yritysten rahoittama Helsinki Living Lab -hanke on Art and  Design City Helsingin ja Forum Virium Helsingin yhdessä koordinoima hanke, jonka tarkoituksena on konseptoida ja tuotteistaa olemassa oleva  Living Lab -osaaminen kansainväliseksi vientituotteeksi. Hankkeessa on mukana kaikkiaan lähes 20 toimijaa.

True Motion koordinoi hankkeessa osapuolien teknisiä tarpeita sekä varmistaa Living Lab portaalialustan teknisen toimivuuden ja avustaa  projektin tarvemäärittelyssä.

Helsinki Living Lab esittely »


 

Case - Art & Design City Helsinki Oy Ab

IT-konsultti ajan hermolla alan kehityksestä

True Motion Oy:n ja Art & Design City Helsinki Oy Ab:n yhteistyöllä on pitkät perinteet. True Motion on ollut keskeisenä toimijana mukana muun muassa Arabianrannan alueverkon konseptin suunnittelussa, kilpailuttamisessa ja sopimusten laatimisessa. True Motionin toimitusjohtaja Timo Salmisen asiantuntemusta on käytetty myös Helsinki Virtual Village -alueportaalin operaattoripalveluiden kilpailuttamisessa.

Art & Design City Helsingin toimitusjohtaja Kari Halinen toteaa ykskantaan, että ulkopuolisen konsultin käyttö IT-projekteissa on ollut heille ainoa vaihtoehto, koska omaa alan osaamista ei ole  käytettävissä.

"Alan ammattilainen osaa välttää sellaiset karikot, joihin maallikko ajautuisi heti. Ammattitaito ja alan tuntemus tuo myös varmuutta siihen, miltä toimittajilta yleensä kannattaa pyytää tarjouksia. Lisäksi ulkopuolinen asiantuntija osaa esittää sellaisia kysymyksiä, joita ei itse tulisi edes ajatelleeksi."

"Konsultti osaa esittää kriittisiä kysymyksiä myös asiakkaalle. Omaan toimintaan sokeutuu helposti, eikä valintoja osaa asettaa kyseenalaiseksi", Halinen  sanoo.

Pureksittua tietoa ja ulkopuolista näkökulmaa

Halinen  on tyytyväinen True Motionilta saamaansa palveluun. Kaikki tarvittava informaatio on tullut ajallaan ja pureksitussa muodossa.

"Tieto on käännetty kielelle, jota maallikko ymmärtää. Aikaa ei ole tarvinnut hukata siihen, että olisin joutunut pohtimaan alan terminologiaa."

Halisen mielestä ulkopuolisen IT-konsultin asiantuntemuksen hyödyntäminen on terveellistä myös sellaiselle organisaatiolle, jolla on omaa IT-osaamista.

"IT-ala näyttää menevän niin hurjaa vauhtia eteenpäin, että se vaatii myös ammattilaiselta jatkuvaa valveilla oloa ja aktiivisuutta. Konsultti, jolla on menossa monenlaisia projekteja, saa säännöllisesti tietoa viimeisimmistä sovelluksista ja kehitysvaiheista."

"Organisaatio ei välttämättä myöskään aina näe metsää puilta. Ulkopuolinen voi tuoda projektiin uuden tuoreen näkökulman", tähdentää Halinen.


 

Case - Oy Grundfos Pumput AB

Konsultointi on avointa vuoropuhelua

True Motion Oy:n ja Timo Salmisen IT-asiantuntemus oli Oy Grundfos Pumput AB:lle tarpeen vaiheessa, jossa yhtiö oli ostanut pumppubisneksen Sarlin Oy Ab:lta. Kaupan solmimisen jälkeen Sarlin vastasi tarvittavista tietotekniikkajärjestelmistä vuoden verran, kunnes oli aika ottaa Grundfosin standardit käyttöön.

"Tietotekniikka-infra rakennettiin alusta alkaen uudelleen", kertoo Grundfosin tietotekniikkapäällikkö Tarja Nieminen.

Kevään 2001 aikana toteutettu projekti oli määrittelytöineen, alihankkijoiden kilpailuttamisineen ja käyttöönottoineen erittäin mittava.

"Kyseessä  oli todella iso hanke, joten haimme mukaan lisää asiantuntemusta. Timo Salminen oli lisäksi jo aiemmin tehnyt yhteistyötä Sarlinin kanssa", kertoo Nieminen.

"Tärkeintä oli, että tietotekniikkajärjestelmän käyttöönotto onnistui sataprosenttisesti. Järjestelmän vaihto ajoitettiin pääsiäisen pyhiin ja teimme pitkää päivää. Ennakoimattomat, eteen tulleet mutkat pystyimme ratkaisemaan avoimesti keskustellen", kuvailee Nieminen.

"Voin vielä kolmen vuoden jälkeen projektista sanoa, että tietotekniikkajärjestelmämme on erinomaisesti tehty. Sitä on ollut helppo ylläpitää ja kehittää, koska alkusuunnittelu tehtiin hyvin."

Nieminen kertoo projektin aikana itse oppineensa valtavasti.

"On arvokasta saada asioista myös toisen näkemyksiä. Ulkopuolista IT-konsulttia kannattaa kokeilla. Konsultoinnista, jossa huomioidaan järjestelmien lisäksi myös käyttäjien tarpeet, voi saada vain hyötyjä."

"Yhteistyö ja yhteydenpito True Motionin kanssa oli helppoa ja sitoutuminen erinomaista", Nieminen sanoo.


 

Case - Matkahuolto

Konsultoinnilla kustannussäästöihin

Oy Matkahuolto Ab kilpailutti syksyllä 2003 tietoliikenteen operaattoripalvelut.

"Matkahuollon tietoliikennekustannukset ovat merkittävät, koska toimimme  valtakunnanlaajuisesti. Edellinen tietoliikennesopimuksemme oli monen vuoden takaa ja koimme ettemme olleet ajan tasalla hintakehityksestä", kertoo tietohallintopäällikkö Yrjö Nykänen.

"Konsultti, joka seuraa työkseen alan kehitystä, hallitsee paremmin myös sen, missä mennään teknisesti."

True Motion ja Timo Salminen olivat mukana Matkahuollon tietoliikennetarpeiden kartoituksessa ja itse sopimusneuvotteluissa. Tarjouspyynnön laatimiseen ja tarjousten vertailuun käytettiin niin ikään Salmisen asiantuntemusta.

Nykänen kertoo tiedossa olleen operaattoripalveluiden kasvaneen kilpailun, mutta samalla IT-konsultilta toivottiin näkemystä siitä, mitkä toimittajat olisivat Matkahuollon tarpeisiin realistisimmat vaihtoehdot.

"Retkuun ei saa mennä eli on osattava valita sellainen toimittaja, joka aidosti pystyy toimittamaan tarvittavat palvelut", Nykänen tähdentää.

Suurin Matkahuollon IT-konsultoinnista saama hyöty on suoraan mitattavissa rahassa. Nykäsen mukaan yhtiö on uuden sopimuksen myötä päässyt merkittäviin kustannussäästöihin.

"Löysimme oikeat ratkaisut ja samalla omaa työaikaa säästyi valtavasti. Timo Salminen teki esimerkiksi erittäin jäsennellyn tarjouspyynnön ja sen mukaan saatuja tarjouksia oli helppo vertailla."


 

Case - SGN Group

Näkemystä ja kokemusta sopimusneuvotteluihin

Tuonti-  ja tukkukaupan alalla toimiva SGN Group päätyi käyttämään ulkopuolista asiantuntija-apua IT-perusjärjestelmän ylläpitosopimuksen uusimisen yhteydessä.

"Halusimme näkemystä siitä, miten meidän kannattaisi asioita hoitaa. Lisäksi oma IT-organisaatiomme on ohut, eikä omaa sopimusteknistä osaamista ole", perustelee SGN Groupin talousjohtaja Stefan Repo.

"Omat  tarpeemme olivat meillä hyvin tiedossa. IT-ammattilainen on neuvottelutilanteessa usein kuitenkin osaavampi osapuoli, ja siksi koimme, että meidän on hyvä vahvistaa omaa asemaamme  sopimusneuvotteluissa ulkopuolisella asiantuntijalla."

True Motionin toimitusjohtaja Timo Salminen osallistui IT-järjestelmän tarvekartoitukseen, sopimusneuvotteluihin ja sopimuksen laatimiseen.

Revon mielestä yhteistyö osoitti toimivuutensa erinomaisesti. Projektissa päästiin hyvään lopputulokseen ja asiakas pidettiin säännöllisen raportoinnin avulla ajan tasalla siitä mitä on tehty.

"Suosittelen IT-konsultin käyttöä kaikille sellaisille yrityksille tai organisaatioille, joilla ei ole esimerkiksi omaa lakiosastoa tai muuten erittäin vankkaa osaamista IT-sopimuksista", Repo sanoo.

Konsultti auttaa arvioimaan oikeaa hintatasoa, jämäköittää projektia ja tuo esiin päätöksenteon kannalta olennaiset asiat."